Start Deserti Slatka testa Prelivene krofne

Prelivene krofne

Sastojci:

700 g brašna
150 g margarina
2 jajeta
1 žumance
2 kašike šećera
1 kašičica soli
1 dl vode
3 dl mlakog mleka
30 g svežeg kvasca
5 kašičica ruma
rendana kora od jednog limuna
Za preliv:
2 kašike soka od limuna
150 g šećera u prahu
1 belance
šarene bombonice

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti 1 dl mlakog mleka, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglici sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, omekšali “dijavit” margarin, preostalo mleko, vodu, jaja, žumance, preostali šećer, so, rendanu koru limuna i rum. Sve sastojke pomešati, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti na debljinu od 1,5 cm pa manjom okruglom modlom uzvaditi krofne. Sredine krofni izdubiti manjom okruglom modlom. Oblikovane krofne ostaviti da nadođu. Potom ih pržiti na vrelom ulju da porumene.
4. Posebno umutiti belanca sa šećerom u prahu i sokom od limuna. Pržene krofne umočiti u pripremljeni preliv i posuti bombonicama.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!