Preliveni kolač od griza

Preliveni kolač od griza

SHARE
Grčki kolač sa kokosom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 45 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Biskvit
2 jajeta
250 ml gustog jogurta
60 g razgrejanog putera
250 griza
1 vanil-šećer
½ praška za pecivo
100 g šećera
Preliv
375 ml vode
250 g šećera
½ limuna (sok)
100 g kokosa
50 g mlevenih pistaća

Priprema:

Biskvit
1. Jaja i šećer penasto umutiti pa dodati vanil-šećer i jogurt. Smesu još jednom dobro umutiti.
2. Dodati puter i sjediniti sa umućenim sastojcima.
3. Grzi pomešati sa praškom za pecivo i na kraju dodati u smesu. Sve sastojke dobro sjediniti pa masu izručiti u pleh i poravnati.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta.
Sirup
1. Šećer rastvoriti u vodi pa staviti da se kuva.
2. Od momenta kada provri, kuvati još pet minuta pa dodati sok od limuna i skloniti sa vatre.
Finalni postupak
1. Pečeni kolač izvaditi iz rerne, izbockati viljuškom na više mesta i zaliti pripremljenim sirupom.
2. Ostaviti kolač da se ohladi.
3. Pre serviranja kolač posuti kokosom i pistaćima.

Pratite nas i na Instagramu

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

3 KOMENTARI

  1. Ovaj kolač često posluže u Grčkoj na kraju ručka u restoranu. Pravila sam nešto slično i svidja nam se i ovakva poslastica.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?