Start Deserti Slatka testa Prhke kiflice sa džemom – po bakinom receptu

Prhke kiflice sa džemom – po bakinom receptu

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastav:

Testo
200 g mekog brašna
100 g oštrog brašna
1 burbon vanil-šećer
250 g margarina
50 ml mleka
Punjenje
džem
Ostalo
šećer u prahu

Priprema:

1. Brašna pomešati, dodati vanil-šećer, mleko i margarin sobne temperature isečen na listiće.
2. Umesiti testo da bude pogodno za rad i da se ne lepi za ruke.
3. Zaviti u najlon foliju pa ostaviti u frižider da se ohladi, oko sat vremena.
4. Testo rastanjiti u oblik kvadrata na debljinu oko 1.5 mm.
5. Iseći testo na kvadratiće dimenzija 5×5 cm pa u sredinu svakog staviti malo džema (marmelade, pekmeza, poparenih oraha sa čokoladom) po ukusu.
6. Dijagonalne krajeve spojiti ili prebaciti preko fila i slagati u pleh obložen papirom za pečenje.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta tj. dok kiflice blago ne porumene.
8. Pečene kiflice izvaditi iz pleha i odmah valjati u šećer u prahu.

Možete nas pronaći i na Instagramu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!