Pripremite kolač koji se bukvalno topi u ustima

Pripremite kolač koji se bukvalno topi u ustima

SHARE
Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:

250 g margarina
250 g čokoladnog keksa
1 štangla crne čokolade
200 g bele čokolade
400 g crne mlečne čokolade
30 g kokosovog brašna
50 g mlevenog kikirikija
1 veće pakovanje mančmeloua

Priprema:

1. Margarin i crnu čokoladu otopiti na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje.
2. Zatim dodati izlomljen keks i dobro promešati.
3. Dobijenu smesu sipati u pravougaonu posudu obloženu pek-papirom.
4. Izravnati površinu, te ostaviti smesu da se stegne.
5. Na pari otopiti belu čokoladu. Dodati kokosovo brašno i kikiriki, pa promešati i sipati preko podloge od keksa.
6. Zatim krupno iseći mančmelou i poređati preko smese od bele čokolade.
7. Mlečnu čokoladu otopiti na pari, sačekati da se prohladi, pa njome preliti kolač.
8. Kolač ostaviti da se malo stegne, a zatim ga iseći na kocke i staviti u frižider da se sasvim stegne.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?