Start Glavna jela Povrće Pripremite punjene paprike na drugačiji način – sa ćurećim mesom i prosom

Pripremite punjene paprike na drugačiji način – sa ćurećim mesom i prosom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 130 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

10 crvenih babura
200 g potopljenog prosa
500 g ćurećih grudi
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
so, biber
suvi začin
500 ml paradajz-soka
1 l povrtnog bujona
ulje

Priprema:

1. Proso potopiti uveče i ostaviti do sutradan.
2. Paprike zaseći pri vrhu i očistiti od semena. Proso isprati pod mlazom vode. Ćuretinu samleti. Crni i beli luk sitno iseći.
3. Na malo ulja propžiti crni luk da omekša i postane staklast. Dodati mleveno meso i proso, začiniti i kratko propžiti.
4. Paprike puniti pripremljenim filom a zatim ih složiti u širu šerpu.
5. Složene paprike zaliti paradajz-sokom i bujonom pa kuvati oko 90 minuta na umerenoj temperaturi.
6. Kuvane punjene paprike poslužiti dok su tople uz salatu po izboru.

OVDE pogledajte još jedan recept za pripremu punjenih paprika.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!