Pripremite za ručak: Bački đuveč

Pripremite za ručak: Bački đuveč

SHARE

Red slanine, red luka, koja paprika… Zvuči odlično!
Za danas smo vam pripremili recept za ovo sjajno, tradicionalno jelo.

Pixabay

Sastojci:

– 500 g krompira
– 200 g slanine
– 1 glavica crnog luka
– 5 čenova belog luka
– 1 crvena paprika
– 1 žuta paprika
– 1 šargarepa, ulje
– 1 veza bosiljka
– so i biber

Priprema:

1. Krompir oguliti i iseći na kriške, a beli luk preseći napola.
2. Crni luk iseći na rebarca, a šargarepu, slaninu, crvenu i žutu papriku na štapiće.
3. U šerpi na malo ulja propržiti slaninu da zamiriše, a potom dodati seckano povrće, preliti sa 2 dl vode i dinstati na umerenoj temperaturi oko trideset minuta.
4. Dodati začine po ukusu, sitno seckani bosiljak i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju sipati pripremljeni đuveč. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 20 min.

 

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?