Prokelj sa slaninom, orasima i brusnicama

Prokelj sa slaninom, orasima i brusnicama

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

1/2 šolje (od 2 dl) krupnije iseckanih oraha
2 kašičice maslinovog ulja
700 g prokelja, prepolovljenog
slanine po ukusu, iseckane na tračice
1/4 šolje sitno iseckanog crnog luka
1 čen belog luka, sitno iseckan
1/4 šolje krupnije iseckanih suvih brusnica
1 kašika sirupa od agave (može i med)
1 kašika ulja
so, biber

Priprema:

1. U zagrejanom tiganju prepecite orahe 3-4 minuta. Prebacite u tanjir.
2. Obrišite tiganj i vratite na vatru. Dodajte maslinovo ulje i na njemu propržite prokelj, oko 5 minuta, često mešajući.
3. Dodajte crni, beli luk i slaninu te pržite još 1 minut. Zatim u tiganj dodajte i brusnice, sirup od agave i 1 šolju vode i na srednjoj vatri kuvajte 5-7 minuta, dok većina tečnosti ne ispari, a prokelj ne omekša (ne treba da bude previše mekan).
4. Prebacite u činiju za serviranje, dodajte ulje i prepečene orahe, so i biber po želji, izmešajte i poslužite.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?