Start Predjela Prolećna trpeza: Lagana salata

Prolećna trpeza: Lagana salata

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
1 brokoli
3 krompira srednje veličine
200 g mlade boranije
0,5 dl maslinovog ulja
1 limun
2 jajeta
2 paradajza
mešavina začina
so, biber

Priprema:
1. Krompir sa ljuskom obariti u slanoj vodi, a zatim ga oljuštiti i iseći na kocke.
2. Brokoli iskidati na cvetove i kratko blanširati u slanoj vodi, a potom ocediti.
3. Boraniju očistiti, iseći na manje komade i obariti u slanoj vodi.
4. Jaja obariti, a potom oljuštiti i izrendati na krupno rende. Paradajz iseći na
kockice.
5. U većoj posudi sjediniti krompir, boraniju, brokoli i paradajz.
6. Posebno umutiti maslinovo ulje, sok od limuna i začine po ukusu, te preliti preko povrća i polako promešati. Posuti rendanim jajima.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!