Start Glavna jela Povrće Prolećne rolnice pečene u rerni

Prolećne rolnice pečene u rerni

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 40 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

6 kora za pitu
180 g graška
180 g crvene paprike
180 g mladog luka
120 g tunjevine iz konzerve
srce zelene salate
so, biber
ulje

Priprema:

1. Grašak obariti i dobro ocediti od viška tečnosti.
2. Crvenu papriku i mladi luk očistiti i iseckati na sitne kockice. Zelenu salatu oprati, osušiti od viška tečnosti i usitniti.Tunjevinu ocediti od ulja.
3. Sve sastojke sjediniti i dobro promešati. Začiniti po ukusu.
4. Kore za pitu razlistati i iseći na tri dela, širom stranom.
5. Na dno trake dobivene od kora za pite staviti povrće, ivice blago premazati vodom i preklopiti, pa urolati.
6. Rolnice složiti na pleh obložen papirom za pečenje, premazati sa malo ulja pa peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
7. Služiti tople uz sos po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!