Start Glavna jela Riba Pržene pastrmke

Pržene pastrmke

Pržena riba
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

6 pastrmki srednje veličine
6 kašika brašna
150 ml ulja
so, biber
3 limuna
peršunov list
maslinovo ulje

Priprema:

1. Očišćene ribe preliti limunovim sokom sa svih strana (i unutrašnjost), pa ostaviti desetak minuta da odstoje.
2. Posoliti sa svih strana, a posebno dobro utrljati so unutar ribe, pa uvaljati brašno. Višak brašna otresti.
3. Pržiti na ugrejanom ulju, na umerenoj temperaturi, vodeći računa da riba ne poprimi tamniju boju u toku prženja. Položiti ribu u tiganj i pritisnuti kako bi bolje prionula na dno tiganja i ravnomerno se propržila. Kada je riba -pečena sa jedne strane okrenuti je i propržiti drugu stranu.
4. Pržene ribe preliti sa malo maslinovog ulja i poslužiti uz kolutove limuna i posuti peršunom.
5. Kao prilog uz ribu poslužiti bareni krompir.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

6 KOMENTARI

  1. Ribu treba jesti češće nego što mi imamo običaj. Ali ja nekako uvek zaobilazim pastrmku zbog njenih kostiju. Znam da je ukusna, ali biram onu s manje kostiju.

  2. Ja je cesce pravim sa svim istim zacinima u aluminijskoj kesi i u rerni. 200-220 stepeni do pola sata. Bude laganija i koskice se lakse nadju :)

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here