Prženi pirinač sa jajima i povrćem

Prženi pirinač sa jajima i povrćem

SHARE
Prženi pirinač sa jajima i povrćem
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

200 g graška
200 g pirinča
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 jajeta
so, biber
suvi začin
ulje

Priprema:

1. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Grašak i šargarepu kratko obariti. Pirinač skuvati.
2. U malo ulja dinstati sitno seckan crni luk, uz dodavanje tečnosti, sve dok ne postane potpuno providan i mekan.
3. Zatim, dodati jaja umućena kao za kajganu i uz stalno mešanje propržiti (jaja treba da se usitne što bolje).
4. Dodati kuvan i oceđen pirinač, šargarepu isečenu na kockice i grašak, pa začiniti prema ukusu.
5. Sve sastojke dobro promešati, kako bi bili rastresiti.
6. Poslužiti uz jogurt ili salatu od sezonskog povrća.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

2 KOMENTARI

  1. Baš zanimljiv recept za kombinaciju povrća i jaja. Ja sam jednom ispržila jaja s paprikom i šampinjonima i svidelo nam se. A ja posebno volim jaja s tikvicama. Malo se griluju tikvice i na kraju dodaju jaja, sve zapeče, i servira uz salatu ili grčki jogurt.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?