Start Glavna jela Riba Punjena pastrmka na krompiru

Punjena pastrmka na krompiru

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 očišćene pastrmke
(po 300 g)
1 veza peršuna
1 limun
4 velike šargarepe
800 g belog krompira
4 čena belog luka
1 veća glavica crnog luka
1 ravna kašika mlevene paprike
2 kašike brašna, ulje
supe od povrća po potrebi
mešavina začina

Priprema:

1. Peršun i beli luk što sitnije iseckati, crni luk iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Krompir oguliti i iseći na tanje kolutove.
3. Sok od limuna iscediti, a koru izrendati na sitno rende.
4. Sjediniti beli luk, polovinu peršuna, polovinu šargarepe i rendanu koru limuna. Dodati začine po ukusu i promešati. Pripremljenom smesom napuniti pastrmke i preliti ih sokom od limuna.
5. Posebno sjediniti kolutove krompira, crni luk, preostalu rendanu šargarepu, mlevenu papriku, brašno i začine po ukusu pa dobro izmešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju sipati smesu od krompira i poravnati. Preliti supom od povrća da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 35 min. Potom u krompir utisnuti pastrmke i nastaviti sa pečenjem dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.

Probajte i… Punjena pastrmka u crnom vinu

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!