Punjena pileća prsa (FOTO)

Punjena pileća prsa (FOTO)

SHARE

Sastojci:
2 veća pileća bela mesa s kostima
350 g feta sira
1 kašika seckanog peršuna
50 g očišćenih zelenih maslina
6 čenova belog luka
50 g putera
2 dl juneće supe
1 kašika gustina
mešavina začina
maslinovo ulje

Priprema:
1. Pileće belo meso odvojte od kostiju tako da se dobiju četiri veće polovine za punjenje.
2. Zelene masline sitno iseckajte, dva čena belog luka očistite i ispasirajte, a preostale čenove ostavite u ljusci.
3. U dubljoj posudi sjedinite izmrvljeni feta sir s maslinama i belim lukom, dodajte peršun i začine po potrebi, pa izmešajte.
4. Polovine belog mesa uzdužno zasecite s unutrašnje bočne strane po sredini, da bi se oblikovali džepovi.
5. Udubljenja napunite pripremljenom smesom od sira, te krajeve pričvrstite čačkalicama da bi se slepili.
6. Vatrostalnu posudu nauljite pa poslažite u nju punjeno belo meso i prelijte ga s malo juneće supe. Ubacite preostale čenove belog luka u ljusci, a meso prekrijte listovima putera.
7. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok meso ne porumeni.
8. Potom meso izvadite i uvijte u foliju da zadrži toplotu. Beli luk u ljusci izvadite iz safta od pečenja i istisnite, pa pulpu vratite u saft. Dodajte gustin i 1 dl vode te dobro izmešajte žicom za mućenje i prokuvajte.
9. Pečenu piletinu neposredno pred služenje prelijte saftom.

Savet: Ukoliko pečenu piletinu nećete poslužiti odmah, držite je u foliji do serviranja.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?