Start Predjela Testenina Punjena testenina

Punjena testenina

Guliver/Thinkstock

Sastojci:

350 g krupne testenine za
punjenje
1 glavica crnog luka
200 g mesnate slanine
2 čena belog luka
150 g spanaća
400 g sitnog sira
40 g parmezana
200 g pelata paradajza
1 dl soka od paradajza
origano
so
1 dl vode
mešavina začina

Priprema:

1. Testeninu obariti u slanoj vodi, pritom vodeći računa da se ne raskuva.
2. Crni luk i slaninu iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Spanać očistiti i iseći na trake.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati slaninu pa i nju kratko propržiti da porumeni.
4. Potom dodati spanać i pržiti oko minut, skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
5. Dodati sitni sir, origano i začine po ukusu i promešati.
6. Posebno izmiksati pelat paradajza sa sokom od paradajza i malo vode pa začiniti po ukusu.
7. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati smesu od paradajza te u nju utisnuti punjene školjkice tako da testenina ogrezne u saftu.
8. Posuti parmezanom i peći u zagrejanoj rerni na 180 ˚C 30 min.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!