Start Deserti Kolači Punjene čokoladne korpice

Punjene čokoladne korpice

Clipboard06
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
150 g čokolade za kuvanje
5 žumanaca
100 g mlevenog keksa
50 g mlevenih lešnika
70 ml mleka
100 g putera
100 g šećera
2 vanil-šećera
150 g ”pti ber” keksa
1 manja tegla kompota od kajsije
2 dl šlaga od slatke pavlake
modlice od silikona

Pročitajte još…Slatko, a slano: Bakine korpice

Priprema:
1. Na pari otopiti 100 g čokolade, pa njome premazati silikonske modlice i ostaviti ih 20 min. u zamrzivaču.
Modlice izvaditi i još jednom premazati čokoladom.
2. Posebno sjediniti žumanca, šećer i vanil-šećer te kuvati na pari dok se ne dobije kompaktana masa.
3. Zatim dodati 50 g izlomljene čokolade i kuvati dok se čokolada ne otopi. Na kraju dodati lešnike i mleveni keks, promešati i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smesu dodati puter i umutiti mikserom.
5. Kada se korpice stegnu, izvaditi ih iz frižidera, ali ne izvlačiti iz modli.
6. Korpice dopola napuniti pripremljenim filom, zatim staviti polovinu kajsije iz kompota i odozgo naneti preostali fil.
Preklopiti ”pti ber” keksom i vratiti 20 min. u zamrzivač da se stegne.
7. Kada se korpice stegnu, pažljivo ih istisnuti iz kalupa i okrenuti naopačke. Odozgo dekorisati šlagom od slatke pavlake.

SAVET PLUS:
Korpice možete premazati i sa malo bele čokolade kako bi bile šarene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!