Punjene kifle – predlog za doručak

Punjene kifle – predlog za doručak

SHARE
Punjene kifle
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 minuta
  • 5 osoba
  • Lako

Sastojci:

10 manjih kifli
100 g putera
200 g mortadele
150 g kačkavalja
3 struka mladog luka
so, biber

Priprema:

1. Kiflama iseći gornji deo i izdubiti sredinu. Sredinu sačuvati.
2. Mortadelu sitno iseckati i pomešati sa sitno seckanim mladim lukom i rendanim kačkavaljem. U to dodati sredinu kifli i pomešati.
3. Unutrašnjost kifli premazati sa malo putera, dodati mortadelu, luk i kačkavalj pazačinitii prema ukusu.
4. Složitiu vatrostalnu posudu ili pleh obložen papirom za pečenje i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
5. Poslužiti toplo uz jogurt, kefir, kiselo mleko ili po želji.

6 KOMENTARI

  1. Bas jednostavam recept volim.ovakve recepte kada mozes kombinovati punjenje po ulusa a recept je bas pogodan za muskarce mozda nas iznenade za dorucak ili veceru

  2. Ovo smo cesto pravili za veceru kad sam bila mala, samo na obicnom parcetu hleba. Takozvani topli sendvici. Umesto mortadele je mogla ici bilo koja salama, kobasica ili suvo meso. Cesto b premazala hleb sa malo kecapa, a odozgo bi posuli i malo origana.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?