Start Predjela Peciva Punjene korpice od spanaća

Punjene korpice od spanaća

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana
  • 65 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Testo
100 g integralnog brašna
300 g pšeničnog mekog brašna
200 g spanaća
50 g kajmaka
1 kašičica šećera
20 g svežeg kvasca
150 ml mleka
40 g parmezana
50 ml maslinovog ulja
1 jaje
so
Fil
250 g mladog sira
150 g praške šunke
1 jaje
I još
1 jaje
seme lana

Priprema:

Testo
1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Dobro izmešati da ne bude grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Spanać blanširati u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i iseckati.
3. U većoj posudi sjediniti polovinu mešavine integralnog i pšeničnog brašna. Dodati nadošao kvasac, maslinovo ulje, parmezan, spanać, kajmak, malo soli i jaje te promešati.

Pita od spanaća i fete

Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
4. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil
1. Mladi sir izmrviti i sjediniti sa seckanom praškom šunkom. Dodati jaje i dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.
Finalni postupak
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom pa modlom za krofne izvaditi krugove.
2. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom. Potom ih obložiti krugovima od spanaća i napuniti pripremljenim filom.
3. Ivice testa premazati umućenim jajetom, a preko fila posuti seme lana. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!