Start Glavna jela Meso Punjene krmenadle

Punjene krmenadle

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
4 deblje krmenadle
1 veća paprika
200 g pelata paradajza
1 luk
300 g pileće džigerice
1 kašika senfa
5 dl juneće
supe iz kocke
2 kašike gustina
1 dl ulja
2 kašike vuster sosa (vorčester)
mešavina začina
biber

Za prilog:
1 karfiol
3 jajeta
200 g brašna
4 dl ulja
so

PRIPREMA:
1. Pelat paradajza iseći na kocke, crni luk i papriku očistiti i sitno iseckati. Pileću džigericu očistiti od žilica i sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati papriku, te i nju kratko propržiti.
3. Dodati pileću džigericu, pelat paradajza i začine po ukusu. Dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. U toku dinstanja, po potrebi dodavati vodu.
4. Krmenadle zaseći poprečno po sredini kako bi se napravio džep za punjenje. Napuniti ih pripremljenim filom i pričvrstiti čačkalicama.
5. Punjene krmenadle natrljati začinima i propržiti na vrelom ulju, kako bi porumenele sa svih strana. Potom zaliti junećom supom i dinstati na umerenoj temperaturi dok krmenadle ne omekšaju, a tečnost napola ne uvri.
6. Gotove krmenadle izvaditi iz safta i ostaviti na toplom. U saft od pečenja dodati senf, vuster sos, gustin i začine po ukusu, te kratko prokuvati.
7. Gotovo jelo služiti uz pohovani karfiol.
Prilog:
1. Karfiol iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti i ostaviti da se ohladi.
2. Uvaljati ga u brašno, zatim u umućena jaja, te pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!