Punjene panirane ćuftice

Punjene panirane ćuftice

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

200 g mlevene junetine
200 g mlevenog
svinjskog mesa
16 čeri paradajza
100 g trapista
1 jaje, ulje
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
prstohvat mlevene paprike
4 kašike prezli
mešavina začina
500 g krompira

Za paniranje:
100 g brašna
2 jajeta
200 g prezli

Priprema:

1. Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati. Sir trapist iseći na 16 manjih kockica.
2. Čeri paradajze zaseći po sredini i malo izdubiti, a potom ih napuniti kockicama sira.
3. U posudi sjediniti mlevenu junetinu i svinjetinu pa dodati jaje, crni i beli luk, prezle, mlevenu papriku i začine po ukusu. Dobro izmešati da se dobije kompaktna smesa pogodna za oblikovanje.
4. Dobijenu smesu od mesa podeliti na 16 loptica. Potom svaku lopticu istanjiti i na sredinu staviti punjeni čeri paradajz i obložiti ga mesom.
5. Punjene ćuftice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Krompir oguliti i iseći na štapiće, a zatim i njega ispržiti na ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?