Punjene paprike s pečurkama

Punjene paprike s pečurkama

SHARE
Hrono recept paprike punjene pečurkama
Foto: Stockfood
  • 80 minuta
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 (raznobojne) paprike babure
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 tikvice
400 g šampinjona
1 kašika seckanog peršuna
400 ml supe od povrća
2 kašike maslinovog ulja
1 zelena salata
½ limuna
morska so, biber

Da li spremate hrono recepte?

Priprema:

1. Paprike babure oprati pa vrhove zajedno s peteljkom pri kraju odseći i ostaviti po strani (za preklapanje), a seme odstraniti.
2. Crni luk očistiti i iseckati na kockice, beli luk ispasirati.
3. Tikvice oguliti i izrendati na krupno rende a šampinjone iseći na listiće.
3. Na malo dozvoljenog ulja propržiti crni i beli luk, a zatim, dodati šampinjone i rendanu tikvicu. Povrće dinstati u njegovom soku bez dolivanja vode dok suvišna tečnost koju je pustilo ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati malo soli i peršuna te promešati.
4. Filom od povrća napuniti očišćene paprike i preklopiti ih odsečenim poklopcima. Vertikalno ih poslagati u manju tepsiju, zaliti supom od povrća i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok papirke ne omekšaju.
5. Posebno očistiti zelenu salatu, preliti je maslinovim uljem, sokom od limuna i začiniti po ukusu.

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

7 KOMENTARI

  1. Ne obracam paznju na to da li je neki recept pogodan za hrono ishranu ili ne. Trudim se da svaki prilagodim sebi, da koristim sveze namernice i kuvam bez aditiva, konzervansa i slicnih dodataka.

  2. Recept je odlican. I sama sam neko vreme bila na hrono ishrani, s tim sto sam ja obavezno jela i voce bez obzira na fazu restrikcije. I bilo je odlicnih rezultata.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?