Start Glavna jela Meso Punjene paprike u rižotu

Punjene paprike u rižotu

punjene-paprike-u-rizotuSastojci:
– 8 paprika babura
– 600g mešanog mlevenog mesa
– 400g šampinjona
– 3 šargarepe
– 1 glavica luka
– 120g pirinča
– 1,5l juneće supe
– 0,5dl ulja
– mešavina začina
za rižoto
– 250g pirinča
– 150g kukuruza šećerca
– 2 paprike babure
– 1 veza mladog luka
– 100g putera
– šafran
– mešavina začina

ISPROBAJTE I…

Punjene paprike sa pasuljem

Punjene paprike u bešamelu

Priprema:
1. Paprike zaseći pri vrhu, a potom ih očistiti od semena. Šampinjone iseći na listove, šargarepu oljuštiti i izrendati na krupno rende, a luk sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk i šargarepu kako bi omekšali, te dodati mleveno meso i šampinjone, pa dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. Pred kraj dinstanja dodati pirinač, začiniti po ukusu i kuvati dok pirinač ne bude napola gotov.
4. Pripremljenim filom puniti unutrašnjost paprika, a zatim ih poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu i zaliti ostatkom supe.
5. Filovane paprike prekriti folijom i staviti ih u rernu da se peku.
6. Pred kraj pečenja otkriti foliju, dodati prethodno pripremljen rižoto i vratiti u rernu da se jelo zapeče.
Rižoto:
1. Kukuruz obariti u slanoj vodi, paprike sitno iseckati, a mladi luk iseći na kolutove.
2. Na puteru propržiti papriku i mladi luk kako bi omekšali, a potom dodati pirinač, te i njega kratko propržiti.
3. Zatim dinstati, uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dok pirinač ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati kukuruz šećerac, šafran i mešavinu začina po ukusu, te dobro izmešati.

Arhiva Dobre hrane

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here