Punjene pečene jabuke

Punjene pečene jabuke

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

6 jabuka
250 g seckanih badema
1 kašika fruktoze
20 g suvog grožđa
cimet
1 belance

Priprema:

1. Jabuke približno iste velličine oprati i odseći im vrh, koji će poslužiti kao poklopac.
2. Sredinu pažljivo izdubiti i izvađenu unutrašnjost iseckati i pomešati sa ostalim sastojcima za nadev.
3. Pomešati bademe, fruktozu, jabuke, cimet i suvo grožđe pa na kraju u to dodati prethodno umućeno belance i sve sjediniti.
4. Jabuke poređati u pleh obložen alu-folijom i puniti nadevom.
5. Poklopiti prethodno isečenim vrhovima i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne omekšaju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?