Start Glavna jela Meso Punjene šnicle od mlevenog mesa

Punjene šnicle od mlevenog mesa

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
700 g pilećeg belog mesa
1 jaje
prezli po potrebi
100 g mocarele
100 g pileće salame
300 g testenine po želji
2 dl juneće supe od kocke
100 g kečapa
2 kašike vuster (vočester) sosa
1 kašika senfa
2 kašike brašna
2 dl ulja
mešavina začina
so, biber

Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.

2. Sjediniti mlevenu piletinu, jaje i začine po ukusu. Zatim postepeno dodavati prezle i mešati dok se ne dobije smesa pogodna za oblikovanje.

3. Mocarelu i pileću salamu iseći na kolutove.

4. Smesu od mesa podeliti na 8 kugli. Od svake kugle nauljenim rukama istanjiti manju pljeskavicu. Na jednu polovinu pljeskavice staviti kolut salame i mocarele pa preklopiti drugom polovinom. Krajeve slepiti kako bi se dobio oblik polumeseca.

5. Punjeno meso pržiti u dubokoj masnoći dok ne porumeni.

6. Testeninu obariti u posoljenoj vodi kojoj je dodato nekoliko kapi ulja, te je procediti od suvišne tečnosti.

7. Posebno sjediniti juneću supu, brašno, kečap, senf, vuster sos i začine po ukusu. Dobro izmešati da ne bi bilo grudvica pa uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.

8. Pržene šnicle servirati uz testeninu prelivenu pripremljenim umakom.

SAVET PLUS:
Punjene šnicle spuštajte u vrelo ulje kako ne bi upile suvišnu masnoću.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!