Start Glavna jela Povrće Punjene tikvice

Punjene tikvice

Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 2 mlade tikvice
– 250 g mladog sira
– 2 jajeta
– 150 g brašna
– mešavina začina
– 100 g čeri paradajza
– ulje
– so

Priprema:

1. Mlade tikvice oprati i odseći im vrhove, a zatim ih pomoću noža za guljenje uzdužno iseći na tanke trake. Trake tikvica posoliti.
2. Posebno umutiti jaja i začiniti ih po ukusu.
3. Posoljene tikvice uvaljati u brašno, a potom u umućena jaja. Kratko ih pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Mladi sir iseći na manje pravougaonike.
5. Na svaki list pohovane tikvice staviti komad mladog sira pa urolati.
6. Po pet punjenih rolnica od tikvica nanizati na štapić za ražnjić i na kraju probosti čeri paradajz. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još ražnjića.

Foto: Guliver/Thinkstock

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!