Start Glavna jela Povrće Punjeni kelj kao lagana večera

Punjeni kelj kao lagana večera

DH
DH

Sastojci:
– 1 manja glavica kelja
– 600 g mešanog mlevenog mesa
– 1 glavica luka
– 150 g pirinča
– 1 kašičica mlevene paprike
– 1 dl pavlake
– 2 jajeta
– 5 kašika ulja
– mešavina začina
– biber, so
za preliv
– 2 dl pavlake
– 2 jajeta

Priprema
1. Listove kelja odvojiti, a središnji, čvršći deo preseći napola. Odvojene listove i središnji deo kratko blanširati u slanoj vodi kako bi omekšali.
2. Pirinač obariti u slanoj vodi i procediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk kako bi postao staklast, zatim dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati mlevenu papriku i začine po ukusu.
4. Dinstano meso ostaviti da se ohladi, sjediniti sa pirinčem, jajima i pavlakom.
5. Preko folije staviti polovinu središnjeg dela kelja tako da ravan deo bude okrenut nadole. Blanširane listove premazivati mesnim filom i slagati preko središnjeg dela jedan na drugi počevši od manjih listova ka većim dok se ne dobije izgled polulopte. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
6. Filovani kelj zamotati u foliju i peći u zagrejanoj rereni na 200 stepeni dok ne omekša. Zatim skloniti foliju, preliti mešavinom jaja i pavlake, pa vratiti u rernu da se zapeče.
n

Ocena za recept je:
Pogledaj rezultate

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!