Punjeni kotleti sa sirom

Punjeni kotleti sa sirom

SHARE
Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 4 deblja svinjska kotleta (krmenadle)
– 200 g mladog sira
– 50 g švapskog sira
– 2 čena belog luka
– 1 kašičica seckanog peršuna
– 1 kašičica seckanog vlašca
– 6 dl juneće supe
– 1 dl pavlake
– 1 kašika brašna
– 200 g šampinjona
– 700 g krompira
– 30 g putera
– 1 dl mleka, ulje
– mešavina začina, biber

Priprema:

1. Svinjske kotlete zaseći po sredini kako bi se dobili otvori za punjenje.
2. Potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Posebno sjediniti izmrvljeni mladi i švapski sir, peršun, vlašac i začine po ukusu pa dobro izmešati.
4. Pripremljenim filom od sira napuniti krmenadle i zatvoriti ih čačkalicama.
5. Punjene krmenadle propržiti na malo ulja sa obe strane, a zatim nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
6. Kada meso omekša, dodati umućenu pavlaku sa brašnom, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Krompir očistiti i iseći na kockice, pa obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu i dobro izmešati.
8. Gotove kotlete poslužiti uz pire krompir.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?