Start Predjela Ostalo Punjeni krastavci

Punjeni krastavci

KrastavciaaaSastojci:
– 4 krastavca
– 300 g mlevene junetine
– 50 g pirinča
– 50 g bekon slanine
– 1 jaje
– 1 l juneće supe
– 100 g putera
– 2 kašike brašna
– 2 dl biljne pavlake
– 2 kašike soka od limuna
– vegeta, so

ISPROBAJTE I… Punjene tikvice

Priprema:
1. Krastavce oguliti te pažljivo izdubiti sredinu, pri tom vodeći računa da se ne raspadnu. Slaninu sitno iseckati, a pirinač napola obariti u slanoj vodi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, napola obaren pirinač, slaninu i jaje pa začiniti po ukusu.
3. Pripremljenom masom puniti krastavce a potom ih uviti u foliju i staviti u juneću supu da se kuvaju 30 minuta.
4. Posebno otopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti da porumeni, zatim sipati malo juneće supe pa kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a potom umešati biljnu pavlaku i sok od limuna, i začiniti po ukusu.
5. Kuvane krastavce izvaditi iz folije, ostaviti ih da se ohlade i preliti pripremljenim sosom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here