Start Predjela Punjeni pohovani patlidžan

Punjeni pohovani patlidžan

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
2 plava patlidžana
100 g švapskog sira
150 g kačkavalja
100 g feta sira
4 jajeta, so
200 g prezli
150 g majoneza
bosiljak, ulje150 g brašna
mešavina začina

ISPROBAJTE I…

Punjeni patlidžan

Musaka od plavog patlidžana

Priprema:
1. Patlidžane oguliti i uzdužno iseći na listove debljine 5 mm. Potom ih posoliti i ostaviti da puste gorčinu.
2. Ocediti ih od suvišne tečnosti, uvaljati u brašno i kratko propržiti na vrelom ulju da porumene.
3. Posebno sjediniti švapski, izmrvljeni feta sir i rendani kačkavalj. Dodati jedno umućeno jaje, bosiljak i začine po ukusu pa promešati.
4. Na svaki list patlidžana staviti kašičicu smese od sira i urolovati.
5. Punjene rolnice umočiti u umućena jaja, a zatim u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
6. Kada se prohlade, preliti ih majonezom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here