Punjeni pohovani patlidžan

Punjeni pohovani patlidžan

SHARE
Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
2 plava patlidžana
100 g švapskog sira
150 g kačkavalja
100 g feta sira
4 jajeta, so
200 g prezli
150 g majoneza
bosiljak, ulje150 g brašna
mešavina začina

Priprema:
1. Patlidžane oguliti i uzdužno iseći na listove debljine 5 mm. Potom ih posoliti i ostaviti da puste gorčinu.
2. Ocediti ih od suvišne tečnosti, uvaljati u brašno i kratko propržiti na vrelom ulju da porumene.
3. Posebno sjediniti švapski, izmrvljeni feta sir i rendani kačkavalj. Dodati jedno umućeno jaje, bosiljak i začine po ukusu pa promešati.
4. Na svaki list patlidžana staviti kašičicu smese od sira i urolovati.
5. Punjene rolnice umočiti u umućena jaja, a zatim u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
6. Kada se prohlade, preliti ih majonezom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?