Start Glavna jela Punjeni zapečeni krompir

Punjeni zapečeni krompir

  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

8 krompira srednje veličine
350 g mešanog mlevenog mesa
80 g mariniranih šampinjona
60 g pirinča
1 jaje
1 glavica crnog luka
100 g kajmaka
5 kašika ulja
mešavina začina
so, biber
Za preliv:
2 jajeta
3 dl piva
100 g brašna

Priprema:

1. Krompir oprati i zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi kako bi omekšao. Zatim ga oguliti, odseći pri vrhu i izdubiti.
2. Crni luk i marinirane šampinjone iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, potom dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati pirinač i nastaviti sa dinstanjem dok ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
5. U pripremljen fil od mesa dodati marinirane šampinjone, jaje, začine po ukusu i promešati.
6. Izdubljene krompire napuniti pripremljenim filom, poslagati ih u nauljenu tepsiju i zaliti supom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok tečnost napola ne uvri.
7. Zatim tepsiju izvaditi iz rerne, na svaki krompir staviti po kašičicu kajmaka i zaliti mešavinom jaja, piva i brašna. Vratiti u rernu.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!