Račići sa integralnim pirinčem

Račići sa integralnim pirinčem

SHARE
Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

400 g očišćenih račića
250 g integralnog pirinča
1 glavica crnog luka
1 kašičica tucane ljute paprike
5 dl soka od paradajza
5 kašika maslinovog ulja
0,5 kašičice šećera
0,5 dl soja sosa
bosiljak
so, biber

ISPROBAJTE I… Pikantne račiće u sosu od pomorandže

Priprema:

1. Integralni pirinač napola obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti.
2. Crni luk što sitnije iseckati i propržiti na maslinovom ulju. Dodati poluobaren integralni pirinač, tucanu ljutu papriku, šećer, paradajz i soja sos, te kuvati na umerenoj temperaturi dok pirinač ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Pred kraj kuvanja dodati račiće, bosiljak i začine po ukusu i sve zajedno kratko prokuvati.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?