Start Predjela Testenina Ravioli punjeni rikotom sa spanaćem

Ravioli punjeni rikotom sa spanaćem

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
Za testo:
2 jajeta
50 ml maslinovog ulja
120 ml vode
350 g + za posipanje brašna
pola kašičice soli
Za punjenje:
250 g rikota sira
3 kašike naseckanog peršuna
2 kašike naseckanih oraha
so, biber
Za umak:
100 g putera
1 ljuta papričica
300 g spanaća

Priprema:
1. U dublju činiju razbiti jaja, dodati ulje i vodu pa lagano umutiti žicom.
2. Na radnu površinu posuti brašno i so, u sredini napraviti udubljenje pa uliti umućena jaja.
3. Postepeno mešati, najpre nožem, a potom rukama te umesiti glatko testo. Radnu površinu povremeno posipati brašnom kako se testo ne bi lepilo.
4. Gotovo testo umotati u providnu foliju i ostaviti da odstoji oko 1 sat.
5. U međuvremenu pomešati sastojke za punjenje. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Testo podeliti na dva dela i oba razviti na tanke pravougaonike.
7. Na jedan deo testa, kašikom stavljati pripremljenu smesu za punjenje. Praviti razmak oko 5 cm.
8. Lagano preklopiti drugim delom testa pa između punjenja nežno pritisnuti kako bi se testo slepilo. Nožićem iseći na kvadrate.
9. U šerpi prokuvati 3 l vode pa spuštati raviole i kuvati oko 5 minuta.
10. Za umak otopiti puter u dubljem tiganju. Dodati naseckanu ljutu papričicu i kratko propržiti.
11. Zatim dodati opran i naseckan spanać, poklopiti i ostaviti par minuta.
12. Na kraju umešati kuvane i oceđene raviole te poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!