Start Predjela Peciva Razlog da uključite pećnicu i uživate u aromama – zemičke sa aromatičnim...

Razlog da uključite pećnicu i uživate u aromama – zemičke sa aromatičnim biljem

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 65 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

250 g brašna
250 g integralnog brašna
20 g kvasca
1 kašičica šećera
½ kašičice šećera
70 ml ulja
250 ml mlake vode
2 kašike seckanog sremuša
2 kašike seckanog spanaća ili koprive
1 kašičica pasiranog belog luka

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. U 100 ml tople vode potopiti kvasac sa kašičicom šećera i razmutiti. Sačekati da smesa zapeni.
2. Brašna usuti u posudu za mešenje, dodati so i dobro promešati. U pripremljeno brašno dodati ulje, kvasac i ostatak vode pa umesiti glatko i mekano testo. Prekriti i ostaviti na toplom mestu da se duplira.
3. U nadošlo testo dodati seckano začinsko bilje (ili suve začinie), premesiti testo i ostaviti da miruje 10-ak minuta.
4. Testo preručiti na pobrašnjavljenu površinu i podeliti na deset delova. Svaki deo premesiti i formirati zemičke.
5. Testo ređati u podmazan kalup ili pleh obložen papirom za pečenje. Pripremljene zemičke prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom da nabujaju.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 25 minuta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!