Recept za krofne, mekane kao duša

Recept za krofne, mekane kao duša

SHARE
Domaće krofne
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

700 g mekog brašna
2 jajeta (žumanca)
450 ml mleka
125 g putera
20 g svežeg kvasca
3 kašike šećera
3 kašike ruma
ulje
šećer u prahu

Priprema:

1. Sjediniti 150 ml mleka, kašiku šećera, svež kvasac i kašičicu brašna pa ostaviti da zapeni.
2. Posebno sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, jaja, preostalo mleko i šećer, omekšali puter i rum pa sve dobro promešati.
3. Postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo. Testo pokriti pamučnom krpom i ostaviti da nadođe tj. da se duplira.
4. Nadošlo testo preručiti na pobrašnjavljenu površinu i rastanjiti na debljinu od 1,5 cm pa manjom okruglom modlom vaditi krofne. Sredinu svake krofne izrezati manjim čepom ili modlicom i ostaviti da odstoje desetak minuta. Potom, krofne pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
5. Tople krofne valjati u prah-šećer i poslužiti.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

2 KOMENTARI

  1. Volimo krofne, ali ih ne pravim često. U testo ipak dodajem ulje. S buterom testo bude malo “teže” i ne narastu uvek dobro. Plus što se prilikom prženja pomeša miris ulja i butera i kad se ohlade ne budu tako ukusne.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?