Start Kako napraviti Recept za patišpanj koji uvek uspe!

Recept za patišpanj koji uvek uspe!

Patišpanj koji uvek uspe
Foto: Stockfood
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 veća jajeta
(sobne temperature)
120 g šećera
120 g mekog brašna
(prosejanog)
¼ kašičice soli

Priprema:

1. Pre pripreme jaja izvaditi iz frižidera i sačekati da postignu sobnu temperaturu (ili ih potopiti u činiju tople vode na par minuta).
2. Pećnicu ugrejati na 170ºC. Okrugli kalup za torte (sa visokim ivicama, Ø=20 cm ili četvrtasti pleh – 20×33 cm) premazati puterom i posuti brašnom, pa višak brašna istresti (ili namastiti kalup i postaviti papir za pečenje).
3. Odvojiti belanca od žumanaca, pa u rosfrajnoj/emajliranoj/staklenoj posudi (vrlo bitan korak pripreme, nikako plastika) penasto umutiti belanca, da se dobije čvrsta pena.

Nastavak pripreme i objašnjenje u slikama tzv. korak po korak ispratite na sledećoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!