Recept za pecivo koje svi vole – perece

Recept za pecivo koje svi vole – perece

SHARE
Perece sa sirom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g brašna
200 g masti
20 g kvasca
250 ml mleka
½ kašičice soli
1 kašičica šećera
1 žumance
1 kašika mleka
susam

Priprema:

1. Kvasac dodati u toplo mleko i pomešati sa šećerom. Ostaviti da odstoji i zapeni.
2. U dubljoj posudi pomešati mast, brašno i so da se dobije praškasta struktura (utrljati masnoću rukama).
3. Dodati kvasac pa sve sjediniti da se dobije testo pogodno za rad tj. da se ne raspada.
4. Prekriti testo folijom, pa ostaviti u frižideru petnaestak minuta.
5. Testo rastanjiti na debljinu oko 0,5 cm i kalupom za perece vaditi testo i ređati u pleh sa dovoljnim razmakom između.
6. Perece ostaviti na toplom oko desetak minuta, premazati umućenim žumancetom sa malo mleka, posuti susamom i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko dvadeset minuta.
7. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade pa poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

3 KOMENTARI

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?