Start Glavna jela Supe i čorbe Recept za sjajnu krem čorbu sa pečurkama i kestenom – ukus koji...

Recept za sjajnu krem čorbu sa pečurkama i kestenom – ukus koji ćete zavoleti

Krem čorba od pečuraka sa kestenom
Foto: Stockfood
  • 50 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g šampinjona
50 g putera
2 kašike ulja
1 glavica crnog luka
1 ½ l supe od povrća
300 g kuvanog i očišćenog kestena
250 ml pavlake za kuvanje
200 g kuvane šunke
2 grančice timijana
so, biber

Priprema:

1. Na ugrejanom ulju prodinstati sitno seckan crni luk da postane staklast i mekan.
2. Dodati pečurke iseckanena manje listiće i prodinstati. Kada pečurke dobiju zlantnobraon boju dodati supu i kesten pa kuvati oko 15 minuta. Malo prženih pečuraka izdvojiti za ukrašavanje.
3. Zatim, štapnim mikserom usitniti sastojke da se dobije glatka struktura.
4. Dodati pavlaku za kuvanje i začiniti prema ukusu pa vratiti na vatru da proključa.
5. Dodati seckanu šunku i propržene pečurke i promešati.
6. Dekorisati po želji i služiti uz prepečen hleb ili krutone.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here