Start Odabrani recepti Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Pita sa šunkom i kuvanim jajima

  • 90 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kora
350 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
170 g putera
1 jaje
50 ml mleka
Fil
150 g kiselih krastavčića
400 g šunke
5 barenih jaja
200 g kačkavalja
1 čaša kisele pavlake

Priprema:

Kora
1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati kockice ohlađenog putera, jaje i mleko.
2. Zamesiti testo, uviti u najlon foliju i ostaviti 30 min. da odstoji u frižideru.
Fil
1. Za to vreme sitno iseckati krastavčiće, šunku iseckati na kocke, a obarena jaja na kolutove. Kačkavalj izrendati.
2. Potom pomešati krastavčiće sa šunkom i kačkavaljem, pa dodati kiselu pavlaku. Sve lepo sjediniti.
Finalni postupak
1. Ohlađeno testo izvaditi iz frižidera i podeliti ga na jedan veći i jedan manji deo.
2. Veću loptu razviti i staviti u pleh, izvući ivice i prekriti filom, a preko fila poređati kolutove obarenih jaja.
3. Potom razviti manju loptu testa i njome prekriti pitu.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 180-200°C oko 30 minuta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!