Start Odabrani recepti Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Recepti i ideje kako iskoristiti preostala uskršnja jaja!

Foto: Dobra Hrana

  • 20 min
  • 4 osob
  • Lako

Sastojci:

2 veze rotkvica
4 jajeta
200 g šunke
1 veza mladog luka
200 g šeri paradajza
1 zelena salata
50 ml maslinovog ulja
1 kašika šećera
mešavina začina
sirće po ukusu

Priprema:

1. Rotkvice i mladi luk očistiti i iseći na kolutove, šunku iseći na trake.
2. Šeri paradajz oprati i prepoloviti, zelenu salatu očistiti i iseći na trake.
3. Jaja obariti, a potom ih oljuštiti i iseći na četvrtine.
4. U većoj posudi sjediniti rotkvice, mladi luk, zelenu salatu, šunku i šeri paradajz, te polako promešati.
5. Posebno umutiti maslinovo ulje, malo sirćeta po ukusu, šećer i mešavinu začina i preliti preko salate. Polako promešati i odozgo poređati obarena jaja.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!