Remulada sa celerom

Remulada sa celerom

SHARE
Remulada sa celerom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 25 minuta
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 koren celera
2 kuvana jajeta
1 kuvano žumance
125 ml ulja
40 ml sirćeta
1 kašičica meda
2 kašičice senfa
2 kisela krastavca
so, biber
vlašac

Priprema:

1. Jaja i žumance izrendati i začiniti prema ukusu. Uz postepeno dodavanje ulja umutiti smesu kao za majonez. Kada masa postane penasta dodati sirće, senf i med. Sve sastojke dobro sjediniti, pa dodatno začiniti prema ukusu.
2. Celer oljuštiti i izrendati na krupno rende. Krastavčiće izrendati, takođe.
3. U većoj posudi sjediniti celer, krastavce i pripremljen preliv, pa sve dobro promešati, posuti seckanim vlašcem i poslužiti kao prilog uz ribu (ili meso sa roštilja).

Ocenite recept - vaša ocena je:

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?