Riba pečena u soli

Riba pečena u soli

SHARE
Foto: HronoKuvar
Foto: HronoKuvar
  • 90 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g skuše
1 limun
2 grančice ruzmarina
1 kg soli
1 belance
75 ml vode

ISPROBAJTE I… Punjenu pohovanu ribu

Priprema:

1. Oprati i očistiti ribu, ali ne skidati krljušt. Limun iseći na kolutiće i iskoristiti kao nadev pa dodati i grančice ruzmarina. Ribu ne treba soliti pošto će upiti dovoljno soli tokom pečenja.
2. Belance ulupati u čvrstu penu, dodati hladnu vodu i postepeno sipati so. Izmešati najpre kašikom, a zatim rukama sve sjediniti.
3. Na pleh za pečenje staviti najpre sloj pripremljene soli, pa preko toga ribu. Preostalu so rasporediti preko ribe i sve dobro ušuškati da je potpuno prekrije. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 200°C oko sat vremena.
4. Izvaditi pleh iz rerne i čekićem razbiti omot od soli. Pažljivo ukloniti i krljušt, koja se sasvim lako skida. Ribu iseći na filete i servirati uz preliv od maslinovog ulja i limuna.

Na sledećoj strani pogledajte postupak pripreme u slikama tzv. korak po korak…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?