Riblje loptice s pikantnim sosom

Riblje loptice s pikantnim sosom

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

400-500 g ribljih fileta
1 cm oljuštenog rendanog đumbira
900 g krompira iseckanog na kockice
2 šargarepe iseckane na kockice
glavica belog luka (očišljeni i usitnjeni čenovi)
1 jaje, umućeno
1 1/2 šolja gustina
1/2 šolje brašna
so i bibier po ukusu
8 šolja bistre riblje supe
ulje za prženje
Za sos:
šolja sirćeta
šolja mineralne gazirane vode
šolja smeđeg šećera
3 kašike soja sosa
2 kašike gustina (razmućene u 3 kašike vode)
malo tucane paprike

Priprema:

1. Skuvajte riblje filete u vodi s đumbirom
2. Kada je riba skuvana, usitnite je viljuškom tako da dobijete oko 4 šolje kuvane ribe.
3. U posebnoj šerpi skuvajte krompir i šargarepu dok ne omekšaju.
4. U blender stavite ribu, krompir, šargarepu, beli luk i jaje i dobro umutite. Prebacite smesu u posudu i doadjte brašno i gustin i dobor promešajte, pa dodajte so i biber.
5. Od ove smese pravite loptice i kuvajte ih u bistroj ribljoj supi dok ne porumene.
6. Skuvane loptice zatim pržite u dubokom ulju.
Sos:
U tiganju pomešajte sirće, gaziranu mineralnu vodu, šećer i soja sos. Krčkajte dok se šećer ne rastvori, pa dodajte gustin rastvoren u vodi. Ako želite gušći sos, dodajte više gustina i kuvajte da se ublaži ukus gustina. Ako želite pikantniji ukus, dodajte ljutu tucanu papriku.
Poslužite riblje loptice uz sos.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?