Start Glavna jela Morski plodovi Rižoto s lignjama

Rižoto s lignjama

Rižoto s lignjama

  • 180 minuta
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g očišćenih lignji
150 g šampinjona
150 g bukovača
300 g pelata paradajza
3 glavice crnog luka
2 čena belog luka
½ veze peršuna
3 kašike soja sosa
2 šargarepe
150 g integralnog pirinča
mešavina začina, so

Priprema:

1. Crni luk i bukovače iseći na kockice, lignje na kolutove, šampinjone na listove a šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Beli luk i peršun što sitnije iseckati.
3. Pelat paradajza samleti u blenderu.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.
5. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati šargarepu i bukovače te i njih kratko propržiti.
6. Potom dodati lignje i šampinjone te sve zajedno pržiti 5 min. Nastaviti sa dinstanjem 30 min. dolivajući vodu po potrebi.
7. Zatim dodati pelat paradajza, soja sos, integralni pirinač i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dodati peršun.