Start Glavna jela Rižoto sa mesom i kobasicama

Rižoto sa mesom i kobasicama

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (3 glasova, prosek: 4.33 od 5)

Loading ... Loading ...
rizoto sa mesom i kobasicama

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu, koren peršuna i papriku očistiti i iseći na manje kocke.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati šargarepu, beli luk, koren peršuna i papriku te i njih kratko propržiti.
3. Potom dodati grašak, kolutove kobasice i seckanu piletinu. Dinstati na umerenoj temperaturi 10 min.
4. Dodati pirinač, sok od paradajza, seckani list peršuna i 2 dl vode. Začiniti po ukusu i polako promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati pripremljenu smesu. Doliti još malo vode po potrebi da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.

Recept Selme Memšahović iz Banatske Dubice
Recept Selme Memšahović iz Banatske Dubice

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!