Rižoto sa povrćem

Rižoto sa povrćem

SHARE
Rižoto sa povrćem
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

150 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
300 g mladog graška
150 g boranije
600 ml povrtnog bujona
so, biber
peršunov list
ulje

Priprema:

1. Crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Šargarepu očistiti i iseći na kolutove. Boraniji ukloniti krajeve i preseći na dva-tri dela.
2. Na ugrejanom ulju fino izdinstati crni luk, uz redovno mešanje i dolivanje tečnosti po potrebi.
3. Kada luk postane mekan i providan, dodati beli luk i pirinač pa par minuta propržiti, uz redovno mešanje.
4. Dodati malo vode, koliko da pirinač ogrezne i sačekati da pirinač upije tečnost.
5. Zatim, dodati povrće, naliti bujon da prekrije povrće i začiniti prema ukusu. Kuvati dok povrće i pirinač ne omekšaju, uz povremeno mešanje.
6. Na kraju, po želji, dodati malo putera ili rendanog parmezana i sve dobro promešati.
7. Servirati toplo, dekorisano listom peršuna.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?