Start Deserti Kolači Rol-oblanda

Rol-oblanda

rol oblanda

Sastojci:
– 1 list oblande

Za fil:
– 1 jaje
– 60 g šećera u prahu
– 50 g čokolade
– 50 g margarina
– 50 g mlevenih oraha

Ostalo:
– 50 g čokolade (za umakanje)

ISPROBAJTE I…

EUROKREM OBLANDA

DVOBOJNA OBLANDA

Priprema:
1. Oblandu staviti između dve vlažne krpe, pa ostaviti da omekša.
2. Za to vreme penasto umutiti jaje sa šećerom u prahu, a zatim kuvati na pari.
3. Dodati čokoladu i margarin pa mešati dok se ne rastope.
4. Nakon toga skloniti sa ringle, dodati orahe i sve dobro promešati.

Finalni postupak:
1. List oblande preseći po dužini na tri dela. Svaki premazati trećinom fila i urolati, a zatim iseći na komade duge 5 cm.
2. Čokoladu otopiti na pari, pa oba kraja rolnice umočiti u rastopljenu čokoladu.

Recept Marine Stanojević iz Sremske Kamenice.

Arhiva: Pošalji recept

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!