Start Deserti Ostalo Rolat s dekorativnim biskvitom

Rolat s dekorativnim biskvitom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 minuta
  • mirovanje 3 h
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Smesa za iscrtavanje
1 belance
30 g šećera
40 g brašna
20 g otopljenog putera
crvena prehrambena boja
Biskvit
5 jaja
120 g šećera
120 g brašna
60 g otopljenog putera
Fil
200 ml slatke pavlake
50 g šećera u prahu
sveže maline

Koje voće najčešće koristite za pripremu kolača?

Priprema:

Smesa za iscrtavanje
1. Belance umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i rastopljen puter pa sve dobro promešati. Na kraju dodati brašno i fino sjediniti. Smesu sipati u plastičnu kesicu, dobro uviti i sabiti u jedan kraj pa malo zaseći makazama.
2. Papir za pečenje staviti na veći poslužavnik (koji se može staviti u zamrzivač).
3. Na papiru iscrtati oblike i šare po želji. Zatim, staviti u zamrzivač na par sati da se šare fino stegnu.
Biskvit
1. Jaja penasto umutiti uz postepeno dodavanje šećera. U umućenu smesu dodati brašno uz neprekidno mućenje. Na kraju dodati rastopljen puter i sve dobro promešati.
2. Pripremljenu smesu izliti na pleh prethodno postavljen papirom za pečenje na kome su iscrtane šare. Smesu fino rasporediti i peći u ugrejanoj rerni
3. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 15 minuta.
4. Vruć biskvit odmah izvaditi iz rerne, ukloniti papir za pečenje, uviti u rolat pa ostaviti da se ohladi.
Fil
1. Dobro ohlađenu slatku pavlaku čvrsto umutiti sa šećerom u prahu.
Finalni postupak
1. Biskvit razviti i navilovati pripremljenom pavlakom, posuti malinama i ponovo urolati.
2. Ostaviti par sati u frižideru da se dobro ohladi i očvrsne.
3. Rolat seći na parčad željene veličine i poslužiti.

Savet: Ukoliko se koriste zamrznute maline potrebno ih je dobro ocediti od viška tečnosti pre nego se rasporede po filu. Umesto prehrambene boje može se koristiti sok od maline ili par svežih malina ispasirati pa procediti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!