Rolat sa sirom i malinama

Rolat sa sirom i malinama

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

za koru
– 5 belanaca
– 2 žumanceta
– 100 g šećera
– 80 g oštrog brašna
– 2 kašike kakaoa
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašika sirćeta
– 1 kašika likera od višnje
– 0,5 dl ulja
za fil sa malinama
– 300 g zamrznutih malina
– 30 g gustina
– 3 kašike šećera
– 20 g putera
za fil sa sirom
– 3 žumanceta
– 120 g šećera u prahu
– 250 g krem sira
– 2 kašike soka od limuna
– rendana kora od jednog
– limuna
– 2 dl slatke pavlake
– 5 g želatina u prahu
za dekoraciju
– 3 dl slatke pavlake
– 100 g čokolade

Priprema:

Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne rastopi.
2. Potom dodati 2 žumanceta i kratko mutiti.
3. Dodati mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo te polako promešati. Na kraju dodati sirće, liker i ulje u tankom mlazu i promešati.
4. Pleh veličine 30×30 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 160 ˚C oko 15 min.
5. Pečenu koru zajedno sa papirom uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Fil od malina:
Maline izmiksati, pomešati sa gustinom i šećerom te kratko prokuvati. Pred kraj kuvanja dodati puter i mešati dok se ne rastopi.
Fil sa sirom:
1. Žumanca izmiksati sa šećerom u prahu i kuvati na pari dok se ne dobije gust fil.
2. U ohlađenu smesu od žumanaca dodati krem sir, sok i rendanu koru limuna pa umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i nabubreli želatin i promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati filom od malina, preko njega rasporediti fil od sira i urolovati.
2. Čokoladu rastopiti sa slatkom pavlakom pa kada se ohladi umutiti mikserom. Dobijenom kremom premazati rolat.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?