Rolovane pogačice

Rolovane pogačice

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

za testo
– 800 g mekog brašna tip 400
– 4 dl mleka
– 1 svež kvasac
– 1 kašičica šećera
– 1 kašika soli
– 1 dl ulja
za fil
– 500 g švapskog sira
– 500 g spanaća
– 4 jajeta
– so
za premazivanje
– 1 jaje
– 1 kašika jogurta
– susam (po želji)

Priprema:

Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlakog mleka, šećer i svež kvasac. Dobro promešati kako bi se kvasac otopio, a potom ga prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešanje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje i so. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil:
1. Spanać obariti u slanoj vodi, a potom ga dobro ocediti od tečnosti, ohladiti i iseckati.
2. Posebno sjediniti jaja i sir, dodati pripremljen spanać, posoliti po ukusu i promešati.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. Premazati ga pripremljenim filom i urolovati.
2. Rolat iseći na parčad debljine 2 cm. 3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati rolate i premazati mešavinom jajeta i jogurta. Odozgo posuti susam. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?