Start Glavna jela Riba Rolovani fileti pangasijusa

Rolovani fileti pangasijusa

pANAGASastojci:
– 600 g pangasijusa
– sok od jednog limuna

Za nadev:
– 200 g biljnog kačkavalja
– 2 čena belog luka
– 1/2 kašičice crvene mlevene paprike
– soli i bibera po ukusu

Ostalo:
– 2 jajeta
– 1 dl piva
– 150 g brašna
– 150 g prezle
– mešavina suvog biljnog začina po ukusu
– maslinovo ulje

Priprema:
1. Filete odmrznuti i prosušiti kuhinjskom krpom. Preliti limunovim sokom sa obe strane, te ostaviti da odstoje 15-20 minuta.
2. Kačkavalj izrendati, dodati sitno seckan beli luk i crvenu mlevenu papriku. Posoliti i pobiberiti po ukusu pa promešati.
3. Rasporediti nadev na svaki filet i urolati.
4. Jaja penasto umutiti sa pivom i dodati mešavinu suvog biljnog začina.
5. Rolovanu ribu pažljivo uvaljati u brašno, a zatim provući kroz smesu od jaja i piva te uvaljati u prezle.
6. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane.
7. Prženu ribu izvaditi na papirni ubrus da se ocedi od suvišne masnoće i poslužiti uz prilog po želji.

Recept Zuzane Grnje iz Gložana
Arhiva: Pošalji recept

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!