Start Vaši recepti Rolovano pile sa jajima

    Rolovano pile sa jajima

    Recept Sandre Pantelić iz Smedereva

    Clipboard14

    • 2½ h
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    2-3 kg pile
    120 g pečenice
    50 g čajne kobasice
    4 tvrdo kuvana jajeta
    100 g kačkavalja
    senf
    so, suvi začin
    senfa po ukusu
    1 gotova univerzalna marinada

    Priprema:

    1. Pile pažljivo odvojiti od kostiju i izlupati kuhinjskim čekićem, te posoliti i posuti mešavinom suvog začina po ukusu.
    2. Zatim meso uroniti u marinadu i ostaviti da odstoji u frižideru oko 60 minuta.
    3. Zatim, pile razviti preko alu-folije i premazati ga senfom po ukusu.
    4. Potom poređati pečenicu, čajnu i kuvana jaja presečena na polovine. Po sredini posuti rendanim kačkavaljem.
    5. Nafilovano pile urolati i dobro ga uvezati kuhinjskim koncem, pa ga uviti u alu-foliju.
    6. Rolovano pile u foliji premestiti u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200-220ºC oko pola sata.
    7. Skinuti foliju i nastaviti sa pečenjem još 30-40 min. uz povremeno prelivanje marinadom u kojoj je stajalo meso.
    8. Peći dok rolat ne dobije finu zlatnobraon koricu.
    9. Rolovano pile izvaditi iz rerne, ostaviti ga da se malo prohladi, a zatim skinuti konac.
    10. Iseći na deblje šnite i preliti sokom iz pleha.
    11. Služiti toplo ili hladno uz bilo koju sezonsku, svežu salatu.